Как называется измельчитель бумаги в офисе шредеры для бумаги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OTOMATİK SİGORTALAR:

Eski  buşon tip sigortaların atması durumunda tel sarıp yeniden kullanılırdı ,ancak bu epey pahalıya patlayan sonuçların meydana gelmesine sebep olabilirdi (yangın gibi). Gerçekleşmesi ihtimal olayların başında çarpılma esnasında sigortanın atmaması gibi tehlikeleri de çokça duymuşsunuzdur.Artık çarpılmak otomatik sigortalarla en aza indirgenmiştir.

OTOMATİK SİGORTANIN DEĞİŞTİRİLMESİ.

  1. Öncelikle ayaklarımıza altı kalın plastik taban ayakkabı veya plastik terlik giyelim.(Islak olmaması gerek)
  2. Oturduğunuz evin ana sigortası ortalama 50 Amperdir ve apartman girişlerinde yada alt katlarda bulunan sayaç panolarının içinde bağlıdırlar.
  3. Ana sigortayı kapatarak üzerine açmamaları bakımından uyarı yazısı bırakınız.
  4. Sigortaların bulunduğu daireye gidip sigorta panosunun kapağını sökün bağlantı durumuna bakın.
  5. Bozuk sigorta atık (kapalı) olacağından değiştirilecek sigortanın tespiti de kolay olacaktır. Siz yinede kontrol kalemi ile akım olup olmadığını kontrol edin.
  6. Sökülecek sigortanın alt ve üst girişlerini tornavida yardımıyla söküp kablo girişlerini çıkartınız.
  7. Otomatik sigortanın alt kısmında küçük bir çeltik olacak onu düz uçlu bir tornavida yardımıyla aşağıya doğru çektirin ve öne doğru çekiştirip yerinden kurtulmasını sağlayın.
  8. Çıkan sigortanın yerine takacağınız sigortanın tesisatın ihtiyacına göre takılması gerekmektedir. Pens ampermetre yardımıyla çözülebilir.
  9. Atık sigortanın bağlanacağı hattın uçlarını şöntleyerek yani direk bağlayarak, akımın doğrudan geçişine izin vermelisiniz.
  10. Daha sonra ana sigortayı (elektrik sayacının yanındaki) açarak akımın geçmesinden sonra evdeki cihazların (sürekli çalışan cihazların) açık olması kaydıyla pens ampermetre ile kablodan geçen akımı okuyun.
  11. Pens ampermetrenin ayar düğmesi (A~) işaretinin üzerine getirilerek akım değeri okunur.
  12. Dijital ekranda görünecek rakamsal değer, hattın o andaki çektiği akımın değeridir.
  13. Bu değer kullanılan cihazın sayısına göre artış gösterebilir.Bu yüzden örnekler isek 20 Amper yük varsa 25 Amperlik sigorta takılması tolere edecektir.
  14. Ölçülen hattın yerine takılacak sigorta değeri tespitinden sonra, yeni sigorta amperajına uygun olarak  söküldüğü üzere tekrar iki ucun (giriş çıkış) sigorta ayaklarına bağlanması ve sigortanın bastırılarak yerine oturtulmasıyla işlem sonlanacaktır.
  15. Eğer ölçüm yapma imkanınız yoksa eski sigortanızın amper değerinde bir sigorta kullanabilirsiniz. Daha yüksek amperajlı sigortalar kaçak ,kısadevre gibi durumlarda atmayarak can ve mal güvenliğinizi tehlikeye atacaktır.

            PİRİZ DEĞİŞTİRME İŞLEMİ:

  1. Önce evdeki sigortaların tamamını kapatıp can güvenliğinizi sağlayın.
  2. Değiştirilecek pirizin koruyucu ve sabitleyici kapağı vidalarından sökülerek metal gövdesinden ayırın.
  3.  Kontrol kalemi vasıtasıyla elektrik akımının olup olmadığına son bir kes daha bakarak emin olun.
  4. Pirizin ana iskeleti kenarlarında bulunan vidalar sola doğru çevrilerek gevşetilir.
  5. Gevşek durumda olan piriz yuvasından yavaşça dışa doğru çekilir ve kablonun uçlarının bağlı olduğu yuvaların vidalarını da  sökerek kabloların uçlarını boşa çıkartın.
  6. Boşa çıkan kablo uçlarını sağ mavi, sol  kahverengi veya siyah, ortada bulunan topraklama ucuna da sarı yada topraklama teli gelecek şekilde bağlayınız.
  7. Pirizin söküm aşamasındaki işlemlerin tersini yaparak piriz yerine takılır ve işlem tamamlanır.

 

      KOLAY GELSİN