Самая подробная информация Диоксан-D8 тут.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KEFİR NEDİR?

Kefir Kafkas kökenli mayalanmış bir süt ürünüdür. Kafkasların sağlık kaynağı olarak bilinir ve uzun yıllardır kullanılmaktadır. Ekşimsi mayhoş bir tadı vardır. Fermente olmuş bir süt ürünüdür. Koyu bir ayran kıvamı vardır ancak tadı yoğut ve ürünlerinden çok farklıdır.

Kefir sütün kefir mayası ile mayalanması ile oluşur. Kefir mayası nohut büyüklüğünde beyaz ,karnıbaharı andırır şekilli bir organizmadır. Kuru yada toz mayası bulunabilir. Ancak kuruduğunda 18 ay sonra ölür. Bu nedenle kuru maya bulmak zordur ve güvenilir satıcı bulmak gerekir. Nohut büyüklüğündeki bu maya (kefir taneside denir) yaşayan bir organizmadır. Aşırı sıcak ve soğuklardan etkilenir. Keza her kefir üretiminde bu taneciği ebatları büyür. Bu taneciği bölerek çoğaltabilirsinizde. Zamanla tanecikler büyüyecektir. Tenecikler sürekli su içerisinde bekletilir ve tekrar tekrar kullanılır. İçinde çeşitli bakteri ve maya kolonileri vardır. Araştırmalara göre taneciklerin içeriği yöreden yöreye değişmektedir. Aşağıdaki resimde kefir taneleri (mayaları) görülmekte.

KEFİRİN FAYDALARI NELERDİR?

Kefir üzerine yapılan araştırmalar son zamanlarda artış göstermiş ve pek çok makalede mucize içecek diye yerini almıştır. Kafkas halklarının uzun ömürlü oluşunu kefire bağlayanlar vardır.

-En göze çarpan faydasdı hücre yenileme özelliğidir. Bu nedenle bazı yörelerde kadınlar krem olarak kullanmaktadır.

-Bağırsak florasını düzenleyerek besinlerin sindirimini kolaylaştırdığı gibi bağırsaktaki birikmeleri ve topaklanmaları önlediği için insan ömrünü uzattığı ,vucut direncini artırdığı ,dinçlik ve zindelik verdiği anlaşılmıştır. Bağırsak hareketlerini hızlandırdığı için ishal gibi durumlarda dikkatle kullanılması düşünülsede ishale karşıda kabızlığa karşı olduğu kadar etkilidir.

-Kanın temizlenmesine ve hormonal dengenin oturmasına yardımcı olur.

-Kandaki kötü kollestrol seviyesini ve tansiyonu düşürür. Damar sertliğini önler.

-Kanser hücrelerinin büyümesini geciktirdiği bilinmektedir. "Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel SEZGİN, Japonya’ da fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre kefirin içinde yer alan maddelerin kanseri %53,6 oranında azalttığını ve ayrıca kefirin kanseri önleyici ilaçlarla kullanılması halinde kanserin tekrarlanma riskinin %67 oranında azalttığını da ortaya çıkarttığını belirtmiştir.( Kaynak : 22.02.2002 Star Gazetesi )"

-Bağırsak florasını düzenlediği için antibiyotik kullanımından sonra özellikle kefir tüketmektoparlanmanıza yardımcı olur.

-Sinir hastalıkları ,astım ve bronşit olarakta kefir kullanılmaktadır.

-Kefirin hiçbir yan etkisi yoktur. İlaçlarla birliktede kullanılabilmektedir. Yinede siz doktorunuza sorun diyelim.

-Pek çok kefir türünün antibiyotik özelliği vardır.

-Kefir protein ,aminoasit ve mineralce zengin bir besindir. Kalsiyum ,fosfor ,magnezyum ,B1,B12 ve K vitaminince zengindir. K vitamini üzerinde yapılan arasştırmalar K vitamininin kanser üzerinde oldukça olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.

KEFİR NASIL YAPILIR?

1. Kefir taneleri cam kapta saklanır. Tanelere metal değmemelidir. Kefir yapmak için ilk ihtiyacınız kefir taneleridir.

2. 1 yada 2 litrelik cam bir kavanoz ,cam yoksa plastik bir kaba 1 yada 2 litre süt koyun. Süt oda sıcaklığında olsun.

3. İçerisine nohut büyüklüğünde 3-5 tane kefir tanesi atın.

4. Güneş yada ışık görmeyecek bir yerde 24 saat bekletin.

Kefiriniz hazır. Şimdi bir süzgeçle (mecbur kalmadıkça metal kullanmayın) kefiri süzüp kefir mayalarını (kefir tanelerini) kefirden ayırın. Ayırdığınız mayaları diğer kullanımlar için oda sıcaklığında su dolu cam bir kaba koyun ve buzdolabında saklayın. Her mayalamada kefir taneleriniz büyüyecektir.

Kefiri şişesini hava almıcak şekilde kapatabilirseniz 2-3 ay buzdolabında saklayabilirsiniz. Oda sıcaklığında ise bir yada iki gün bekleyebilir. Buzdolabında hava aldığı takdirde bir hafta bekletilebilir.

Afiyet olsun.